Mi mindenre jó!

Sok új kedvelés érkezett mostanában a facebook oldalamra, ezért úgy gondoltam, hogy indítok egy rövid sorozatot, ahol bemutatom azokat a kezeléseket, amelyeket végzek, hogy azok is megismerjék az aromaterápiában rejlő lehetőségeket, akik eddig nem követték a munkámat, vagy nem jártak még nálam korábban.

Az illóolajokkal kb 7 éve találkoztam először, és az első pillanatban tudtam, hogy valahogy közöm lesz hozzájuk. Nem sokkal később elvégeztem először az aromaterápiás képzést, majd a szépségterápiát is. Az első bejegyzésem szóljon az alapokról: mi a különbség?

Bővebben...

Támogató karácsony

Megint jön egy karácsony, és lassan indul a szokásos tébolyda az ajándékok körül. Szembetalálkoztam egy nagyon kedves kezdeményezéssel idén, ami azt hirdeti, hogy szerezzük be az ajándékot hozzánk közelálló kisvállalkozóktól, hogy ha már költjük a pénzt, legalábbb kerüljön jó helyre. Ezzel én is könnyen azonosulok, amúgy is jobban szeretek emberközeli kisvállalkozóktól vagy hazai kreatív emberektől vásárolni, nemcsak karácsonykor.

Bővebben...

'Elmebaj'

Gondolatvilágunkat, gondolataink összetételét, így tulajdonképpen minket, embereket két alapvető dolog határoz meg: a tudat és a tudatalatti. A tudat a logikus, elemző, racionális, gondolkodó elme, amelyik az öt érzékszervünktől folyamatosan befogadja, szelektálja, elemzi az információkat, majd levonja a megfelelő következtetést, és ezt a komplett csomagot küldi az „emléktárba”. Ez a tudatalatti, amelyik felelős a bennünket ért összes input, emlék, érzés raktározásáért, illetve irányítja az olyan autonóm, biológiai funkciókat a testünkben, mint pl. a légzés, emésztés, stb. A tudatalattink  hatáskörébe tartozik a reflexünk és az automatikus viselkedésünk, amiket akár szokásnak is nevezhetünk. A tudatos elmével ellentétben a tudatalatti nem gondolkodik, úgy működik, mint egy számítógép, a hozzá elérő információt valósnak tekintve tárolja, függetlenül attól, hogy az adott info tényleg valós-e.

Bővebben...

Intuícióra támaszkodva

Nemrégen eljött hozzám egy lány, és egy egyedi parfümre vágyott. Ahhoz hogy személyre szabott illat készülhessen, meg kell ismernem a nőt, aki az illatot viselni fogja. Utána több órát töltök azzal, hogy sorra veszem a lehetséges illatokat, tesztelgetem őket együtt, kitalálom az arányokat, és végül összeállítom a keveréket. Most nem ez történt, mert már az első találkozás és beszélgetés alkalmával elkezdtek a fejemben sorakozni a lehetséges illatok, különösebb gondolkodás nélkül.

Bővebben...

Tavaszi megújulás

Az életben minden ciklikus. Időszakok, évszakok, napszakok folyamatosan váltják egymást, mi pedig haladunk ezzel az áramlással és igazodunk a körülöttünk lévő új helyzetekhez. Az ember adaptációs képessége rendkívüli, akár lelki akár testi értelemben gondolunk bele, ám a régi hagyományokban megadták az emberek maguknak azt a tiszteletet, hogy az érkező nagyobb változásokra felkészüljenek. A böjtök, az ünnepek, a régi törzsi beavatások, de még a testünk biológiai folyamatai is ezeket az átmeneti időszakokat szolgálják.

Bővebben...

Illóolajokkal a szorongás ellen

2016-ban Peruban kutatást végeztek az illóolajok szorongásoldó hatásával kapcsolatban.A kísérlet során azt vizsgálták, hogy pusztán belégzéssel illetve belégzéshez kötött tudatos meditációval, hogyan hatnak az illóolajok az idegrendszerre és az ember lelkiállapotára. Mindkét út hatékonynak bizonyult, habár a meditáció tovább fokozta az illóolajok hatékonyságát.

Bővebben...

Amikor beüt a "kiskarácsony, nagykarácsony..."

November tájékán, ahogy megjön az első hideg, felkerülnek az első égősorok a kirakatokra, meg a bevásárlóközpontok nagy homlokzatára, a forraltbor és a kürtőskalács illata színezi meg a városi levegőt, én is elkezdek karácsonyi hangulatba kerülni. Sosem értem, hogy jöhet ez ilyen korán, másfél hónappal az ünnep előtt, miért akarok egész nap mézeskalácsot enni, karácsonyi filmeket nézni és a kiskarácsonyt énekelni (mondjuk ez utóbbi azért viszonylag ritka pillanat). De hát így van, nincs mit tenni.

Bővebben...

Ne fagyjon arcodra a mosoly - avagy a téli bőrápolás

Ahogy a téli hidegben meleg ruhát öltünk, sálba-sapkába-csizmába burkolózunk, pontosan úgy kell a bőrünk ápolását is hozzáigazítanunk az évszakhoz. Nemcsak a testünknek van szüksége a meleg takaróra, de a bőrünk is igényli a védelmet és a „fűtést”.
A bőr ápolása azonban nemcsak kívülről kell, hogy megtörténjen, hiszen a bőrünk nem választható el a szervezetünk egészétől. Éppen ezért a téli időszakban is oda kell figyelni a megfelelő folyadék fogyasztására (és folyadék alatt elsősorban vízre gondolok), hiszen ez adja a sejtek belső hidratációját. A hidegen sajtolt növényi olajok belsőleges fogyasztása ilyenkor is elképesztően fontos.

Bővebben...

Az érintés misztériuma - 3. rész

A bőr az ember utolsó, külső fizikai határvonala, amely tele van érző idegekkel. A bőr alatt elhelyezkedő izom, ideghálózat, csontok, szervek stb. alkotják a fizikai testünket, amit a bőrünk határol. De vajon tényleg ott érünk véget? Ki ne érezte volna például, hogy egy buszmegállóban túl közel jön valaki, vagy, hogy nézik, figyelik őt. Az érzékeléseink tehát túlnyúlnak a fizikai testen. Ezt azért fontos tudatosítanunk, mert az érintés már akkor elindul, mikor belépünk egymás intim terébe. Az első érintés, a finom közelítés rendkívüli jelentőséggel bír, hiszen ez teremti meg a biztonságérzetet és a kölcsönös bizalmat, amely szükséges ahhoz, hogy testileg-lelkileg átadjuk magunkat a masszázs élményének.

Bővebben...

Illat-útlevél, avagy mit árul el a "szagod"? - 2. rész

Ahhoz, hogy ezt a cikket értsd, kérlek, olvasd el az alatta találhatót is. Ott indul minden!

...Az illatunk velünk születik? Vagy mégis változik az az idők során? Ennek a kérdésnek a megválaszolásához tudnunk kell, hogy miből tevődik össze egy ember privát illata, vagyis az „illat-útlevele”. Erre sokan kapásból bedobnák a ’feromonok’ fogalmát, és valóban nem is járnának távol a valóságtól, de a feromonok nem egyedül vállalják azt a feladatot, hogy nekünk jellemző arománk lehessen.

Bővebben...

Log In or Register