Amikor beüt a "kiskarácsony, nagykarácsony..."

November tájékán, ahogy megjön az első hideg, felkerülnek az első égősorok a kirakatokra, meg a bevásárlóközpontok nagy homlokzatára, a forraltbor és a kürtőskalács illata színezi meg a városi levegőt, én is elkezdek karácsonyi hangulatba kerülni. Sosem értem, hogy jöhet ez ilyen korán, másfél hónappal az ünnep előtt, miért akarok egész nap mézeskalácsot enni, karácsonyi filmeket nézni és a kiskarácsonyt énekelni (mondjuk ez utóbbi azért viszonylag ritka pillanat). De hát így van, nincs mit tenni.

Ilyentájt már elkezdek azon morfondírozni, hogy kinek mi legyen a fa alatt, és az a ’mi’ honnan is legyen. Nagyon igyekszem az ajándékokról már novemberben gondoskodni, mert azt be kell, valljam, hogy a tömegjeleneteket, a kasszáznál könyöklést, az órákig sorban állást, utálom. Szívesen kihagyom ezt a modern, megalomán városi agybajt. A személyes ajándékok híve vagyok, olyat szeretek adni, aminek (szerintem) a megajándékozott tényleg, szívből örül, legyen az apróság vagy nagy dolog, mindegy. A családomban például van egy közös hagyományunk a tesómmal. Gyerekkorunk óta magunk készítjük az ajándékot a rokonok számára. Nyilván az „Anyu, Apu nézzétek milyen szépet rajzoltunk” szenárió már nem annyira jön be, de igyekszünk valami felnőttesebb variációt kivitelezni. Ez már-már szertartásos cselekménnyé vált, ami a sürgés-forgás mellett általában egy kis forraltborozással és többnyire a félresikerültségeken való nagy röhögésekkel jár.
Most azonban elgondolkodtam azon, hogy más vajon hogyan készülhet az ünnepekre, ki hogyan szereti meglepni szeretteit. Ha netán ebben a folyamatban pont elakadtál, akkor lehet, hogy ez a bejegyzés számodra épp kapóra jön. Összegyűjtöttem néhány ötletet, hátha valamelyik ajándék a te ismerőseid körében talál a leghálásabb gazdára.

 utalvany kep

Ajándékozz élményt!

Amivel tuti nem lőhetsz mellé, ha utalványt ajándékozol. Ez, amikor átadod, még csak egy darab papír, egy névvel rajta, de amikor beváltásra kerül, élménnyé válik. Élménnyé, amit nem lehet, kinőni, nem törik el, nincs belőle még egy otthon a polcon és nem is sorozatgyártott. Tökéletesen személyre szabott, hiszen bármilyen kezelést is szeretnél ajándékozni, a választott protokoll és az ahhoz használt illlóolajok és egyéb termékek úgy is egyedivé teszik majd a kezelést. Az ajándék tárgya lehet aromaterápiás test vagy arcmasszázs, de akár bármelyik Adrienne Feller szépségterápiás protokoll is.

Ezek közül itt mazsolázhatsz:
aromaterápiás kezelések: http://www.aromillee.hu/aromaterapias-kezelesek
szépségterápiás kezelések: http://www.aromillee.hu/szepsegterapia

 aromazen

Ezt minden nő imádná!

Ha jól ismered azt, akit megajándékozni szeretnél, tudod, hogy milyen típus, milyen illatokat kedvel, mire is van szüksége igazán, akkor néhány arc- vagy testolaj is nagy örömet okozhat. Az aromazen sorozatból a föld illetve a tűz elemhez tartozó arc- és testolajak a téli időszakban amúgy is aktuálisak.

Ignisia Arc-, testolaj – a pezsdítő, felmelegítő ölelés, ami oldja a befagyott érzelmeket, kimozdít a téli hibernáltságból, fokozza a kreativitást, új életre kelti a bőrt, és még afrodiziákumként is szolgál.
Ardonia Arc-, testolaj – a védelmező, ami megerősít, talpra állít, stabilitást és magabiztosságot ad, oldja a lelki dermedtséget és táplálja a hidegtől kiszáradt bőrt.
Persze, az említett termékeken kívül bármely Adrienne Feller kozmetikum tökéletes ajándék bármelyik nő számára. A termékekről itt olvashatsz bővebben: http://www.aromillee.hu/termekek
De van ám itt még valami, ha igazán személyreszólót szeretnél. Egy konzultációval egybekötött, saját, kimondottan a megajándékozottnak szóló és neki készített kozmetikumokkal is meglephetsz bárki.

 szappan

Amikor egy szappan új értelmet nyer!

Gyerekkoromban, mikor idősödő, és általában távoli rokonoktól tusfürdőt vagy sampont kaptam ajándékba, akkor az udvarias köszönöm mögött volt bennem egy értetlenség. Talán egy gyerek számára valóban nem ez a legfrappánsabb meglepetés, de egy felnőtt nő már biztosan örül az illatszerek ilyen típusának. Hiszen a napi szépségápolás része a tisztálkodás, a bőrápolás már ott elindul. És miért ne lehetne ez, a rutinon túl egy szertartás? Olyankor magunk vagyunk, időt teremthetünk a gondolataink rendezésére, vagy csak simán az elvonulásra, magunkba mélyedésre. Ehhez remek ajándék a Hungarian Bath természetes szappansorozatából bármelyik (szegfűszeges, mentás, natúr változatban).

 karcsonyi illoolaj

Apróságok bárkinek

Jutottak még eszembe további apróságok is, ami kísérő ajándékként is szolgálhat. Ki ne szeretné a karácsony illatát, amikor a narancs, a fahéj, a szegfűszeg keveredik a levegőben. Erről eszünkbe jut a nagymama, a karácsonyi sütemények, az otthon melege. Mindezeket a Panarom párologtatóba való illóolajkeverékei, kis üvegcsébe zárva hordozzák. Nem lehet, nem imádni őket.
Advent
Advent és téli időszak idején hangulatteremtő illóolaj-keverék. Nyugtató, harmonizáló, feszültségoldó keverék, ami segít az ünnepre hangolódni.
Boldog karácsonyt
Megidézi a karácsony boldog, kedves illatát, és békét hoz a lélekbe.

 

Hirtelen ennyi jutott eszembe, de remélem, ezzel a pár gondolattal segítettem az ihletedet. Meg aztán így elkerülheted a szokásos karácsonyi ámokfutás egy részét legalább.

 

Köszönöm, hogy elolvastál.
Kata

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Log In or Register