Intuícióra támaszkodva

Nemrégen eljött hozzám egy lány, és egy egyedi parfümre vágyott. Ahhoz hogy személyre szabott illat készülhessen, meg kell ismernem a nőt, aki az illatot viselni fogja. Utána több órát töltök azzal, hogy sorra veszem a lehetséges illatokat, tesztelgetem őket együtt, kitalálom az arányokat, és végül összeállítom a keveréket. Most nem ez történt, mert már az első találkozás és beszélgetés alkalmával elkezdtek a fejemben sorakozni a lehetséges illatok, különösebb gondolkodás nélkül.

A parfüm olyan volt, mint egy sugallat, mintha olyasvalakinek készíteném, akit régóta ismerek. Ilyen könnyedén talán utoljára a saját parfümömet készítettem el. Ezért az élményért nagyon hálás vagyok, ahogy a viselőjének a tekintetéért, amikor először megszagolta a saját illatát, és a sorokért, amit néhány nappal később küldött:

"Ma reggel volt először, hogy a parfümnek nem a különlegességének ereje hasított belém, amikor felkentem, hanem valami nyugalmat és örömöt adó egység érzés lett úrrá rajtam. Szóval azt hiszem művészien jó lett, köszönöm Neked!"


Mivel elég maximalista vagyok, hajlamos vagyok a dolgokat 'túlgondolni'. Amikor viszont ilyen alkotómunkára hív az élet, minden erőmmel igyekszem kikapcsolni a logikát, és nem az elsajátított, tényszerű tudásra építeni, hanem megengedni magamnak, hogy az intuícióm vezessen. Át kell kapcsolnom egy másik üzemmódba ilyenkor, mert hiszem azt, hogy van valahol az univerzumban egy hozzáférhető, magasabb szintű tudás. Ha sikerül ennek utat engednem, akkor történnek meg a hasonló helyzetek (és be kell valljam, hogy ezeket amolyan csodaként kezelem). Ilyenkor nem is én dolgozom, csak úgy csatornaként működöm, és lehetővé válik az, hogy mindenki azt kapja, amire valójában szüksége van, ami igazán neki szól.

Intuition Logic street corner"Az egyetlen igazán értékes dolog az intuíció" Albert Einstein

"Az intuíció csak akkor kap értelmet, ha követed, és nem előtte. Nem ismered meg a szépségét, ha nem vállalod a kockázatát." McCall Erickson

"Az intuíció egy nagyon erőteljes dolog. Sokkal erőteljesebb, mint az intellektus." Steve Jobs

Tovább a kategóriában: « Tavaszi megújulás 'Elmebaj' »

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Log In or Register