Elemek szűrése dátum szerint: november 2016

Amikor beüt a "kiskarácsony, nagykarácsony..."

  • Kategória: Blog
  • Kategória:

November tájékán, ahogy megjön az első hideg, felkerülnek az első égősorok a kirakatokra, meg a bevásárlóközpontok nagy homlokzatára, a forraltbor és a kürtőskalács illata színezi meg a városi levegőt, én is elkezdek karácsonyi hangulatba kerülni. Sosem értem, hogy jöhet ez ilyen korán, másfél hónappal az ünnep előtt, miért akarok egész nap mézeskalácsot enni, karácsonyi filmeket nézni és a kiskarácsonyt énekelni (mondjuk ez utóbbi azért viszonylag ritka pillanat). De hát így van, nincs mit tenni.

Ne fagyjon arcodra a mosoly - avagy a téli bőrápolás

  • Kategória: Blog
  • Kategória:

Ahogy a téli hidegben meleg ruhát öltünk, sálba-sapkába-csizmába burkolózunk, pontosan úgy kell a bőrünk ápolását is hozzáigazítanunk az évszakhoz. Nemcsak a testünknek van szüksége a meleg takaróra, de a bőrünk is igényli a védelmet és a „fűtést”.
A bőr ápolása azonban nemcsak kívülről kell, hogy megtörténjen, hiszen a bőrünk nem választható el a szervezetünk egészétől. Éppen ezért a téli időszakban is oda kell figyelni a megfelelő folyadék fogyasztására (és folyadék alatt elsősorban vízre gondolok), hiszen ez adja a sejtek belső hidratációját. A hidegen sajtolt növényi olajok belsőleges fogyasztása ilyenkor is elképesztően fontos.

Az érintés misztériuma - 3. rész

  • Kategória: Blog
  • Kategória:

A bőr az ember utolsó, külső fizikai határvonala, amely tele van érző idegekkel. A bőr alatt elhelyezkedő izom, ideghálózat, csontok, szervek stb. alkotják a fizikai testünket, amit a bőrünk határol. De vajon tényleg ott érünk véget? Ki ne érezte volna például, hogy egy buszmegállóban túl közel jön valaki, vagy, hogy nézik, figyelik őt. Az érzékeléseink tehát túlnyúlnak a fizikai testen. Ezt azért fontos tudatosítanunk, mert az érintés már akkor elindul, mikor belépünk egymás intim terébe. Az első érintés, a finom közelítés rendkívüli jelentőséggel bír, hiszen ez teremti meg a biztonságérzetet és a kölcsönös bizalmat, amely szükséges ahhoz, hogy testileg-lelkileg átadjuk magunkat a masszázs élményének.

Feliratkozás az RSS csatornára

Log In or Register